הורה יקר, קרא זאת אם ילדך משתמש במדיה חברתית

אם אנחנו כהורים רוצים לחנך ולהיות דמות חשובה בעיני הילד שלנו הרי שחובה עלינו להבין בדיגיטל וברשתות חברתיות. לפיכך הטיעון של "לא מבין בטכנולוגיה" או "לא מבין ברשתות חברתיות" אינו יכול להתקבל. לפיכך צריך להבין בפייסבוק, סנאפצ'ט, אינסטגרם, וואטסאפ ובכל רשת תורנית שתעלה.

לא צריך להיות מומחה רשתות חברתיות אבל כן צריך להבין מהן ומה עושים בהן. אחרת נשאיר את ילדינו לבד בשטח  מחייה שעשוי להיות מסוכן או לפחות עם פוטנציאל כזה, ואנחנו הרי לא  מעוניינים להיות מנותקים ממרכיב מאוד מרכזי וחשוב בחייהם!

מדיה חברתית – אז מה אפשר לעשות כדי להתקרב לילדים ?

1. לכבד אותם. להגביל אותם בשימוש ברשת הפייסבוק תדחוף אותם להשתמש ברשת האינסטגרם ואיסור בשימוש באינסטה ידחוף אותם לוואטסאפ ועוד ועוד..אי אפשר ולא צריך להגביל חירות ובחירה, זו לא הדרך ואין יכולת טכנית לעצור את זה. ולכן השליטה במה שקורה בחייהם תבוא מתוך הבנה, תקשורת טובה וקשר טוב.

2. למדו אותם על נצחיות הרשת וחנכו אותם להבין שמדובר במעשים שעשויים להיות ללא יכולת החזרת הדברים לאחור. ואני מדברת כאן על פרטיות. נקודת המוצא צריכה להיות שאין פרטיות ברשת ולכן כל מידע,תמונה, סרטון שהם מעלים הם צריכים לחשוב לפני אם זה בסדר יהיה לשחרר אותם משליטתם.

3. היסטוריית הרשת שלהם – תנו להם להבין שבאמצעות פעילותם ברשתות הם יוצרים את תעודת הזהות הדיגיטלית שלהם שעשויה/עלולה להשפיע על הקריירה שלהם בעתיד. כדאי שיהיו מודעים לזה  מגיל צעיר ויטמיעו את החשיבה.

4. שמשו להם דוגמא. נאה דורש נאה מקיים גם ברשת- מה שאתם מחנכים אליו הוא מה שאתם עושים, מבחינת פרטיות, בטיחות ברשת ועוד.

5. ברשת יש רק הזדמנות אחת. צורת התקשורת שונה מאשר בשיח בעל פה בו ניתן לנסח מחדש משפט או להסביר יותר טוב. ולכן הם צריכים להיות מודעים לניואנס החשוב הזה.

6. הגדרות פרטיות. לקטנים שביניהם כדאי לעבור יחד איתם על ההגדרות. הגדולים מן הסתם כיוונו הכפתורים להגדרת פרטיות נכונה ואם לא, כדאי לדבר על כך.

צפו בניסוי החברתי הזה, ואיך ידע המראיין פרטים אישיים על האנשים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן